"Dit is het beste festival ooit, zo'n onthaal"

Het Britse popduo Oh Wonder was duidelijk onder de indruk van de grootte van Klub C op Rock Werchter. Josephine Vander Gucht en Anthony West hadden naar eigen zeggen nog nooit voor zo'n groot publiek gestaan. "Dit is het beste festival ooit, zo'n onthaal", klonk het.
All rights: www.joostvh.be

Oh Wonder heeft op een opmerkelijke manier zijn debuutalbum gemaakt. Een jaar lang liet het optimistische popduo elke maand online een single los. Hun muziek werd een hit op het internet. "Succes is altijd een combinatie van volharding, vertrouwen in jezelf en geluk", vertelde Vander Gucht ons daarover vanmiddag al.

En hun harde werk heeft duidelijk geloond, want er was een groot en enthousiast publiek komen opdagen in Klub C. Duidelijk tot de verbazing van het duo zelf. "Bij een festival weet je toch nooit of er iemand zal komen opdagen, die angst is er altijd", bekende West vooraf. Maar die angst was dus ongegrond.

Oh Wonder trakteerde het Werchterpubliek op een concert dat af was, maar toch niet zielloos perfect. Vander Gucht pakte iedereen in met haar zomerkleed met vrolijke print, met haar afgemeten danspasjes en haar sprekende ogen. Ook West heeft zijn looks mee. Daar komt nog eens bovenop dat de stemmen van het duo perfect in elkaar lijken over te lopen. Daarnaast zijn bijna al hun singles radiovriendelijk en erg poppy. Toch zit er voldoende reliƫf in de muziek en gaan de teksten ook nog ergens over.

"All we do" werd aangekondigd als "een nummer dat een erg belangrijke boodschap meedraagt voor ons". "Dit nummer gaat over het belang van risico's te nemen, van jezelf te zijn, je dromen na te jagen en je eigen pad te volgen", verwoordde Vander Gucht het. Het publiek leek alvast helemaal mee.

Eindigen deed het duo met de nummers "Drive" en "Technicolor beat" en tot slot nam een razend enthousiaste Josephine als herinnering nog vlug een foto van het publiek.

"Fijn dat de muziek ons tenminste nog samenbrengt"

Net zoals bij vele andere Britse artiesten op Werchter is er ook bij Oh Wonder veel ongenoegen over de brexit. "We willen het publiek laten weten dat wij het er niet mee eens zijn en dat Europa nog steeds onze thuis is", zei het duo eerder op de dag. En dat deden ze ook op het podium. "Het is fijn dat de muziek ons tenminste nog samenbrengt."

Bekijk hieronder het interview met Oh Wonder

Meest gelezen