© BELGAIMAGE

Koeman realiseert eerste transfer en haalt Stekelenburg naar Everton

Ronald Koeman heeft met doelman Maarten Stekelenburg zijn eerste inkomende transfer als coach van Everton afgerond. De 33-jarige Nederlander, die overkomt van Fulham, zette zijn handtekening onder een driejarig contract bij de Toffees.

Het afgelopen seizoen speelde Stekelenburg onder Koeman bij Southampton, dat hem van Fulham huurde. In de loop van het seizoen moest hij zijn basisplaats afstaan aan Fraser Forster, toen die uit blessure terugkwam.

“Enkele dagen nadat Koeman bij Everton had getekend, vroeg hij me of ik hem wilde volgen. Dat was geen moeilijke keuze”, aldus Stekelenburg. “Hij is één van de beste coaches. Hij spreekt rechtuit, is eerlijk en heeft vertrouwen in mij. Ik ben nu al enkele seizoenen in Engeland en ik houd van de Premier League. Het is fantastisch dat ik kan blijven.”

© AFP

Opvolger Howard

Bij Everton moet Stekelenburg Tim Howard opvolgen. De Amerikaan vertrok na 10 jaar bij de ‘Toffees’ naar de Colorado Rapids in de Amerikaanse MLS.

Stekelenburg, die bij Nederland al 54 caps verzamelde, stond sinds 2013 op de loonlijst bij Fulham. De ‘Cottagers’ leenden de Nederlander de voorbije twee seizoenen achtereenvolgens uit aan AS Monaco en Southampton. Eerder verdedigde hij de kleuren van Ajax (2001-2011) en AS Roma (2011-2013).

Koeman streek ruim twee weken geleden neer in Goodison Park. Bij de club van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas tekende hij voor drie jaar.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer