Italiaanse bondscoach kruipt met plezier in underdogpositie: “Meest complete ploeg”

© AFP

De Italiaanse bondscoach Antonio Conte is op de vooravond van de kwartfinale tegen Duitsland met veel plezier in de underdogpositie gekropen. Conte loofde het Duitsland van bondscoach Joachim Löw als de “meest complete ploeg van de wereld”.

Zaterdag nemen Italië en Duitsland het tegen elkaar op in Bordeaux.“We spelen tegen een zeer sterke ploeg”, zei Conte tijdens de persconferentie vrijdag. “Ze zijn beter dan Spanje, ze zijn de regerende wereldkampioen.”

Italië begon aan EURO2016 met “weinig geloofwaardigheid”, zei Conte. Maar toch klopten de Squadra Azzurra de Rode Duivels in de eerste groepswedstrijd met 2-0 en werd de regerende Europese kampioen Spanje uit het toernooi gewipt tijdens de achtste finale, eveneens met 2-0.

“Niet op voorhand verloren”

Maar Conte is niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. “We zullen op ons best moeten presteren om onze kansen gaaf te houden, maar we hebben hard gewerkt”, zei de Italiaanse bondscoach. “Niemand is op voorhand verloren.”

Italië mist wel heel wat spelers en De Rossi blijft nog twijfelachtig voor het treffen met Duitsland in Bordeaux. Bovendien staan maar liefst elf Italianen op een gele kaart van schorsing. Mochten spelers zich inhouden om een mogelijk halve finale niet te missen, dan heeft Conte alvast een boodschap voor hen: “voor verliezers bestaat er geen morgen. Enkel voor de winnaars gaat het leven verder.”

© Photo News

Buffon: “Bloed, zweet en tranen”

Gianluigi Buffon, doelman en kapitein van de Azzurri, trad zijn coach hierin bij: “Het wordt een match van bloed, zweet en tranen waarbij het emotionele aspect tot de top gedreven zal worden.”

Buffon kwam ook nog eens terug op de halve finale tussen beide landen op het EK in 2012, toen Duitsland het onderspit moest delven. “In 2012 waren we geen favoriet, toen wisten we dat we iets historisch nodig hadden om de wedstrijd te winnen”, zei Buffon. “Ik zie gelijkenissen met morgen.”