N-VA vervangt V-teken door ‘opengesperde hand’

© Maarten De Bouw

N-VA neemt vandaag wellicht afscheid van het fameuze ‘V-teken’ dat hun volledige verkiezingscampagne domineerde. Volgens de site Doorbraak.be kiest de partij voortaan voor ‘een opengesperde hand’.

san

Het V-teken, bedacht door toenmalig ondervoorzitter Ben Weyts, domineerde de voorbije N-VA-verkiezingscampagne. Denk maar aan de vele verkiezingsaffiches, of de gele tuinkabouter met V-teken waarmee voorzitter Bart De Wever tijdens het verkiezingscongres poseerde. N-VA­­-ministers Jan Jambon, Steven Vandeput en Theo Francken legden zelfs – naar eigen zeggen ‘per ongeluk’ – de eed af met het V-teken.

Maar nu vindt de partijtop het dus welletjes. Volgens de Vlaamsgezinde opiniesite Doorbraak.be, meestal goed ingelicht in N-VA-kringen, ruimt het V-teken vandaag plaats voor ‘een opengesperde hand’. Verschillende bronnen binnen N-VA spreken dat ook niet tegen, maar de partijwoordvoerder wilde het gisteren ook nog niet officieel bevestigen.

Het nieuwe teken is onderdeel van het ‘voorjaarsoffensief’ dat N-VA vandaag in de Brusselse Flagey lanceert. De Vlaams-nationalisten willen met een nieuwe campagne vooral de eigen realisaties en de verandering in de kijker plaatsen.

De opengesperde hand zou symbool moeten staan voor de duwkracht van de ‘motor van vooruitgang’, maar evengoed moet het ‘de wantoestanden in ons land een halt toeroepen’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen