Twee agenten gewond bij vechtpartij Sinksenfoor

Bij een zwaar incident op de Sinksenfoor in Antwerpen zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee politiemensen gewond geraakt. De agenten wilden tussenbeide komen toen twee jongens werden geviseerd, maar daarop keerde een groep jongeren zich tegen de agenten.

vdaa

Bij het duw- en trekwerk viel een politieman op de grond en kreeg trappen in het gezicht. Zijn collega incasseerde enkele rake vuistslagen op het hoofd.

Een agent werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, de andere raakte lichtgewond. De politie deed nazicht in de omgeving, maar kon de daders nog niet aantreffen. ‘We onderzoeken de zaak’, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Ook al incident in Borgerhout

Afgelopen weekend was er in de nacht van zaterdag of zondag ook al een incident met de hulpdiensten. Agenten die ter plaatse waren gegaan voor een ongeval in Borgerhout werden bekogeld met eieren.

En zondag raakten twee agenten gewond bij schermutselingen in de buurt van Spoor Oost. ‘Een ploeg van het fietsteam wilde de bestuurder van een gestolen bromfiets controleren’, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. ‘Maar de verdachte, die overigens zonder helm reed, zette het meteen op een lopen. Toen de inspecteurs de achtervolging wilden inzetten, werden ze belaagd door jongeren uit de buurt. Net als de collega’s die bijstand kwamen verlenen.’