Taxidienst Uber rijdt vier dagen lang gratis rond

De taxidienst Uber biedt van vandaag tot zondag gratis zijn diensten aan in Brussel. Zo wil het bedrijf naar eigen zeggen bijdragen tot de Week van Vervoering. Eerder kondigde Pascal Smet (SP.A) aan om controles uit te voeren op de controversiële taxidienst, maar die blijken nu vertraging opgelopen te hebben.

Uber is een Amerikaans bedrijf dat uitgroeide tot een alternatieve en tegelijk controversiële speler binnen de taxisector. Via een gsm-applicatie kunnen zij die een taxi wensen in contact komen met particulieren die met hun eigen wagen iets bijverdienen. De Brusselse rechter van koophandel verbood alvast de dienst. 

De Brusselse minister van Mobiliteit, Pascal Smet (SP.A), kondigde vorige week aan de controles op Uber op te voeren. "Er waren niet meteen gerechtsdeurwaarders beschikbaar", verklaart woordvoerder Gorik van Holen aan brusselnieuws.be. Ondertussen komt Uber dus naar buiten met een stunt waarbij iedereen in Brussel gratis beroep kan doen op de taxidienst en dat nog tot zondagochtend.

Gisteren zei Smet ook nog dat hij de reglementering in de taxisector in de toekomst wil vereenvoudigen. "We moeten ook kijken hoe we de taxidienst Uber eventueel kunnen integreren", klonk het.

Meest gelezen