© JAA

Files drijven Corneel Geerts naar Nederland: "Andere transportbedrijven zullen volgen"

Om aan de Antwerpse files te ontsnappen, opent transportbedrijf Corneel Geerts uit Wijnegem een logistiek centrum in het Nederlandse Venlo. De chauffeurs blijven in dienst.

jaa

De bekende transportonderneming bestaat 55 jaar. Vandaag beschikt Corneel Geerts over een vloot van 200 vrachtwagens. Verspreid over meerdere vestigingen in binnen- en buitenland stelt de transportgroep 120 mensen tewerk. “Maar de files verzuren al een tijd het leven van elke Antwerpse transporteur”, sakkert zaakvoerder Marc Geerts. “Die ellende blijft maar duren en kost ons jaarlijks minstens 450.000 euro. Voor de kilometerheffing was het al gratis ‘parkeren’ op de Ring. Nu is het betalend parkeren geworden.”

Marc Geerts is gecharmeerd door de wijze waarop ze er in Nederland wel in slagen om het land mobiel te houden. “De regering is er efficiënt en neemt alle noodzakelijke maatregelen om het logistieke systeem te doen bloeien en groeien. De havens zijn er wel vlot toegankelijk.”

Geerts is het beu. Het bedrijf kocht een logistiek centrum van 20.000 vierkante meter in Venlo. De zowat tachtig in Wijnegem tewerkgestelde personeelsleden hoeven niet te vrezen voor hun job. “Het is de bedoeling is om goederen daar tijdelijk te stockeren en ze dan buiten de spitsuren en ’s nachts verder richting Antwerpen te vervoeren”, zegt zaakvoerder Marc Geerts. “De grond in het oosten van Nederland is minder schaars en minder duur dan hier. Bovendien is Venlo een interessante uitvalsbasis naar het Duitse Ruhrgebied.”

In 2015 nam Corneel Geerts ook al het Genkse bedrijf Chatruco over en verplaatste het heel wat activiteiten naar een logistiek centrum in Maasmechelen. Amper twee jaar later is deze locatie al voor meer dan 90% volzet. Volgens Geerts zullen nog vele andere transportbedrijven zijn vlucht naar Nederland volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER