© Jozef Croughs

Wegverzakking Naamsesteenweg wordt (eindelijk) hersteld

Wegen en Verkeer start op 6 juni met de herstelling van de wegverzakking op de Naamsesteenweg (N80) ter hoogte van Straeten in Sint-Truiden. Net een jaar geleden, na hevige regenval, werd de wegverzakking door het agentschap vastgesteld. De berm en het talud ter hoogte van de fietsbrug waren beschadigd.

jcr

Om gevaarlijke situaties te voorkomen, werd de rijstrook richting Sint-Truiden meteen afgezet. Tijdelijke verkeerslichten zorgden ervoor dat het verkeer beurtelings kon blijven rijden. Dit zorgde dagelijks voor veel ergernis door de lange files in de beide richtingen.

De voorbije maanden heeft Wegen en Verkeer dan verschillende onderzoeken uitgevoerd om een duurzame oplossing te vinden. Nu kon een aannemer aangesteld worden. “Die zal het wegdek opbreken en met verankerde palen het talud verstevigen. Nadat de berm opnieuw is aangevuld, zal hij vervolgens de weg aanleggen. Tijdens de werken wordt de N80 tussen de Luikersteenweg en de Truilingenstraat in beide richtingen afgesloten. In samenspraak met Sint-Truiden en Gingelom hebben we een omleiding uitgewerkt via de Luikersteenweg, de Borgwormsesteenweg, de Mielenstraat en de Truilingenstraat. Voor fietsers is een lokale omleiding via het fietsroutenetwerk”, klinkt bij AWV.

Vóór 10 juli willen ze klaar zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer