© evdw

© evdw

© evdw

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Boonsstraat doet mee voor ‘Lekkerste Straat van Vlaanderen’

De Boonsstraat is al de ‘Meest Sprookjesachtige Straat van Vlaanderen’ en maakt nu ook kan om ‘De Lekkerste Straat’ te worden. De Boonsstraat neemt immers deel aan de gelijknamige wedstrijd van televisiezender VIER.

Erik Vandewalle

De Boonsstraat won al verschillende wedstrijden. Wat is zo speciaal aan die straat?

“We kennen van iedereen de goede, maar ook minder goede kantjes. Er is een grote saamhorigheid en toch lopen we niet dag in dag uit bij elkaar binnen. Er is respect voor elkaars privacy en daar bestaan eigenlijk ongeschreven regels voor. Veel huizen hebben nog een toegangspoortje dat bijna altijd open staat. Wanneer een poortje is gesloten, betekent het dat de bewoners op dat moment geen bezoek willen. Iedereen weet en respecteert dat”, illustreert Linda Bellaire (61).

Peter De Smedt (45) : “Die saamhorigheid en solidariteit is er niet enkel om te feesten. Iedereen kan altijd een beroep doen op de buren wanneer dat nodig is. Dat kan gaan van helpen bij verbouwingen tot het simpelweg buiten zetten van de vuilnisbakken wanneer iemand dat niet kan.”

Nu neemt de Boonsstraat deel aan een wedstrijd van televisiezender VIER. Binnenkort weten we of de bewoners ook het bordje van ‘Lekkerste Straat’ kunnen plaatsen.Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER