© twitter

Evi Van Acker pakt slechts brons op het WK zeilen: "Ontroostbaar"

Evi Van Acker heeft brons behaald op het WK zeilen in Oman. In de Laser Radiaalklasse was het goud voor de Deense Rindom, het zilver ging naar de Nederlandse Bouwmeester. Van Acker stond voor aanvang van de slotdag nog aan de leiding.

Donderdag stonden er normaal gezien twee regatta's op het menu, maar omwille van de weersomstandigheden werd er maar eentje gehouden. Daarin deed Van Acker, op de Spelen van 2012 in Londen goed voor olympisch brons, het minder goed. Ze werd pas 25e en greep zo naast het goud. In de eindstand totaliseerde ze 44 punten, vier meer dan de Deense Anne-Marie Rindom, die zich tot wereldkampioene kroonde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Nederlandse Marit Bouwmeester, de titelverdedigster, eindigde in de slotrace op het water in Oman als vierde en kwam daardoor in punten gelijk met Rindom. Die had echter een beter totaal zonder schrapresultaat, waardoor zij het goud pakte en Bouwmeester genoegen moet nemen met het zilver.Voor Van Acker, in 2011 vicewereldkampioene en vorig jaar goed voor WK-brons, werd het dus ook nu brons.

De andere twee landgenotes in de Laser Radiaal-klasse, Emma Plasschaert en Maité Carlier, eindigden respectievelijk als achttiende en 46e.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten