© Kristof Van Rompaey

Zaakvoerder Bart stopt met Schriekse Boekhandel

Zaakvoerder Bart Massart van de Schriekse Boekhandel werkte er gisteren zijn laatste dag. Hij is druk in overleg met een mogelijke overnemer.

Kristof Van Rompaey

Het was gisteren nog druk in de Schriekse Boekhandel. Na ongeveer drie jaar ziet Bart ­Massart zich genoodzaakt om te stoppen door medische problemen bij een van zijn kinderen. “Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan, ook al is het hard werken”, vertelt hij. “In plaats van acht uur per dag, klopte ik zo’n veertien uur, en dat zes dagen op zeven. Mijn echtgenote heeft nog een zaak als schoonheidsspecialiste. Het werd gewoonweg te veel om te combineren, gezien de gezondheidstoestand van onze middelste zoon.”

De zaakvoerder blijft eigenaar van het pand, maar zoekt nu een overnemer voor het handelsfonds. “Het blijft een bloeiende zaak, en we hebben al wat gegadigden gehad. Intussen vonden we een kandidaat-overnemer van wie we denken dat het kan lukken. Als alles volgens plan verloopt, blijft de winkel in juli een maand dicht en zouden klanten er vanaf augustus weer terechtkunnen. Ik zou nog een week of twee meedraaien om de nieuwkomers wegwijs te maken. Daarna ga ik zelf mogelijk terug aan de slag in de logistieke sector.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER