© Kris Hossey

Geen spinazie door natte weer, andere groenten peperduur

Er is nog nauwelijks verse spinazie te vinden in onze supermarkten. Een gevolg van het natte weer. Ook de prijzen van andere groenten swingen daardoor de pan uit. Voor courgetten betaalt u vandaag 80 procent meer dan vorig jaar, ijsbergsla en venkel zijn de helft duurder.

Kosn

In de winkelrekken van onze supermarkten is vandaag nog nauwelijks verse spinazie te vinden. In Carrefour ligt er de komende weken zelfs geen. “Omdat we de kwaliteit niet kunnen garanderen”, zegt woordvoerder Baptiste Van Outryve. In Albert Heijn, Colruyt en Delhaize is er wel nog spinazie, maar minder. De schaarste aan spinazie is een gevolg van het slechte weer in Spanje, Italië en Portugal: in deze zogenaamde groentetuinen van Zuid-Europa viel de regen in het najaar met bakken uit de lucht, met een bijzonder slechte oogst tot gevolg.

Duurdere groenten

Door het slechte weer en tegenvallende oogsten swingen ook de prijzen van andere groenten vandaag de pan uit. Courgettes zijn liefst 80 procent duurder dan vorig jaar, voor ijsbergsla en venkel betaal je de helft meer. Ook voor paprika’s (+20%) en tomaten (+12%) moet je dieper in je portemonnee tasten. Omdat een aantal groenten fors in prijs stijgen, stijgt de vraag naar andere groenten waardoor ook die duurder worden. De schaarste aan groenten zal nog minstens tot eind februari aanhouden, voorspellen specialisten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER