Dodelijke crash in Rallye Mont-Blanc

In de Rallye du Mont-Blanc die meetelt voor het Franse kampioenschap, is vrijdagochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Frédéric en Angelique Comte gingen in hun Citroën Xsara WRC zwaar van de baan. Frédéric Comte liet daarbij het leven. Dat bevestigen Franse bronnen.

Het ongeval deed zich voor op de tweede proef van de dag. Comte klokte nog een knappe derde tijd op de openingsproef, maar in de volgende klassementsproef ging het mis.

De bestuurder verloor de controle over het stuur en ging van de baan. De wagen vatte vuur. Het team kon nog uit de wagen bevrijd worden, maar voor Frédéric Comte kwam de hulp te laat. Angelique Comte werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De proef werd meteen geannuleerd. Alle wagens maakten rechtsomkeer en reden naar het rallycentrum in Morzine. Het is nog niet duidelijk of de rest van de rally doorgaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rally