1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Carolien Driessen opent boetiek Caro op Grote Markt

Het leven van Carolien Driessen (22) moet er voor veel van haar leeftijdsgenoten als een droom uitzien: eerst dweilde ze de modesteden Milaan, Parijs en Berlijn af voor een agentschap, nu opent ze haar eigen boetiek in hartje Herentals en bezoekt ze diezelfde wereldsteden om haar collectie uit te kiezen.

Jonas Rosquin

Herentals mag dan een modestad zijn, naar échte boetieks zal je er lang zoeken. Dat gat vult Carolien Driessen met 'Caro' nu op. "Het was mijn ambitie om een eigen winkel te hebben", lacht Carolien. "Ik werkte twee jaar bij een mode-agentschap in Antwerpen. Ik ging voor hen op beurzen staan in Firenze, Berlijn, Parijs en Milaan. Een leuke baan, ik heb er veel geleerd."

Met haar opleiding 'onthaal-public relations en een snelcursus snit en naad én een jaar als verkoopster achtte Carolien zich gewapend om de winkel van Chris Allaerts op de hoek van de Grote Markt en de Kloosterstraat over te nemen. Ze nam de zaak meteen onder handen en toverde ze om tot een zuiders uitziende boetiek, waar het vakantiegevoel vanaf spat.

"'t Moet hier gezellig zijn"

"Ik wil een kleine, plezante boetiek runnen. Iets waarin ik mijn ziel kan leggen. Niet in Antwerpen, maar in eigen Herentals", glundert Carolien. Zoals het een echte boetiek past koopt ze van alles drie stuks in: small, medium en large.

"Ik koop speciale dingen aan, maar ik wil dat mijn winkel een gezellige bedoening wordt. Mensen mogen hier binnen springen voor een koffie en een babbeltje, ik wil dat ze gelukkig naar buiten gaan. Iets kopen, hoeft niet per se: als ze twijfelen in het pashokje zeg ik zelf dat ze het niet moeten doen."

Carolien heeft kleding in huis voor dames van alle leeftijden: "Ik heb nog een mantelpakje en een bloesje, maar veelal ook andere spulletjes. Ik kies wat ik mooi vind. Ik mik op 'casuel chique', de Parijse mode, zeg maar. Ik wil er hier een heel persoonlijk winkeltje van maken, waar mensen kunnen komen 'neuzen' (Herentals voor snuisteren, red.). "

Caro biedt ook cadeautjes. "Dat moet niet duur zijn: armbandjes voor drie euro. Maar ik heb ook juwelen met 'steentjes' , voor 1.000 euro."

Carolien reist ook weer naar de internationale modebeurzen. "Ons ma koopt daar mee aan. Bij mij moeten moeder én dochter kunnen shoppen, dus dat komt goed uit." (giechelt)

Caro, Grote Markt, Herentals. Open van 10u30 tot 18 uur. Ma. gesloten.

MARC HELSEN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER