© Chris VAN ROMPAEY

Open Vld verzet zich tegen verkoop van pand in Kiliaanstraat

Open Vld vraagt dat de gemeente het pand in de Kiliaanstraat 57 niet zou verkopen maar zou afbreken, samen met de woning ernaast. Zo kan er eventueel een autoverbinding met de achterliggende openbare parking aangelegd worden.

Chris Van Rompaey

De gemeente kocht het pand in 1971. Toen jaar later achter de kerk een openbare parking werd aangelegd, zorgde de gemeente op die manier voor een doorsteek voor voetgangers en fietsers tussen die parking en de Kiliaanstraat. Ondertussen is die doorsteek door een ruimtelijk uitvoeringsplan juridisch beschermd. Elke nieuwe eigenaar moet dus deze doorsteek behouden en daarom besliste het gemeentebestuur om deze woning te verkopen.

Open Vld verzet zich tegen deze verkoop. De liberalen willen dat de gemeente ook het pand ernaast koopt en dan beide woningen sloopt. Ze willen ook dat de gemeente een deel van een achterliggende grond koopt om de parking uit te breiden.

Schepen van Mobiliteit en Patrimonium Staf Aerts (Groen) vindt het geen goed idee om deze doorsteek om te vormen tot een autoweg. De gemeente gaat dus verder met de verkoop.

Lees het hele verhaal in de woensdagkrant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER