© RR

Camera’s registreren alles rond Zwaneberg

De gemeente laat een resem extra camera’s installeren rond cultuurcentrum Zwaneberg. De laatste maanden is er sprake van sterk toegenomen vandalisme. Twaalf camera’s moeten de daders op andere gedachten brengen.

Bert Provoost

De beslissing werd deze week in de gemeenteraad goedgekeurd. “Een kleine minderheid zorgt voor een belangrijke overlast. Op enkele maanden tijd hebben we een grote toename vastgesteld op vlak van vandalisme. Het gaat dan over allerlei vandalisme, zoals kapotte ruiten, het beschadigen van de leien van het cultuurcentrum, kleine brandjes in vuilbakken, enzovoort. Ook is er duidelijk een toename van het zwerfvuil, wat een smerige indruk nalaat. In totaal gaat het om een bedrag van 10.000 euro aan schadegevallen de laatste maanden”, duidt burgemeester Luc Vleugels (CD&V).

“We konden dus niet anders dan sterk ingrijpen. Eerst hebben we affiches gehangen om de jongeren aan te manen om geen overlast meer te veroorzaken. Er is ook een buurtwerker van de jeugddienst op afgestuurd om hen op hun verantwoordelijkheden te wijzen. Ook de politie is ingeschakeld om patrouilles te doen, mensen te betrappen of toch minstens identiteitscontroles te doen. Maar het was nodig om nog verder te gaan in het repressieve luik, daarom nog meer camera’s.”

Concreet gaat het aantal camera’s van drie naar twaalf. “Het gaat dus om een serieuze uitbreiding. Ik ga niet in detail treden over waar de camera’s zullen komen, maar nu zal het mogelijk zijn om de hele omgeving van het CC zeer goed in de gaten te houden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER