© Jan Brys

Dieven viseren kinderkerkhof: “Ik had echt gedacht dat men van kindergrafjes zou afblijven”

Elke Mecibah merkte dat er steentjes op de grafzerk van haar overleden zoontje Kamiel zijn weggenomen. De Brasschaatse is er het hart van in. Bij de politie komen er wel meer meldingen van diefstallen op het kerkhof.

Jan Brys

Elke verloor haar zoontje kort na de bevalling op 10 februari van dit jaar. Ze woont in Maria-ter-Heide, maar koos voor het kerkhof in de Max Hermanlei omdat er daar een afgescheiden ruimte is voor overleden kinderen.

“We kunnen hier in alle rust en stilte naar het graf komen. Op een dag merkten we dat er verschillende van de hartvormige steentjes weg waren. Ik stond versteld. Die steentjes kosten weinig”, zegt Elke.

“Ik had echt gedacht dat men van kindergrafjes zou afblijven, maar dat fatsoen hebben sommige mensen blijkbaar niet. Ze beseffen niet welke emotionele schade ze aanrichten. Ik hoop dat iedereen die dit meemaakt er ook aangifte van doet bij de politie.”

Meer meldingen

De Brasschaatse politie kent het probleem. Adjunct-korpschef Marc Snels stelt dat er extra politietoezicht op de kerkhoven komt. “In een halfjaar tijd kregen we vier meldingen van diefstallen op dit kerkhof. Omdat het telkens om hetzelfde kerkhof gaat, zou het kunnen dat de daders uit de buurt komen. We gaan alleszins voor extra toezicht zorgen”, zegt Snels. De daders zijn nog niet gevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER