Prostitutie op Franse scholen: borsten aanraken in ruil voor cadeau

© ss

Leerlingen die zich op school prostitueren door in de toiletten seksuele daden te stellen in ruil voor cadeaus: het komt almaar vaker voor in Frankrijk. Dat zegt de vereniging ACPE, die strijdt tegen kinderprostitutie. ‘Een kus voor een dvd, borsten aanraken voor een jurkje, een pijpbeurt voor een ander geschenk ... Waar begint de prostitutie?’, vraagt ACPE-voorzitter Armelle Le Bigot Macaux zich af. Volgens haar zitten vijf- tot achtduizend Franse jongeren in de prostitutie. ‘En die prostitutie kan onschuldig beginnen, als een spel op de toiletten.’

dhs

Ook in Vlaanderen

In Vlaanderen bestaat het fenomeen van ruilseks ook al altijd, aldus Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. ‘Het gaat gelukkig om een marginaal fenomeen, waarbij kwetsbare jongeren een extra zakcentje verdienen. Zonder te willen stigmatiseren, maar we zien dat vooral onder homoseksuele jongeren’, zegt Lies Verhetsel van Sensoa. Child Focus stelde in het verleden vast dat jongeren zich lieten betalen voor seksuele daden in de vorm van belkrediet.

In Frankrijk gaat het ACPE nu een lessenpakket voor leerkrachten samenstellen om de ‘banalisering van de seksualiteit op school’ bespreekbaar te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen