© Koen De Beuckeleer

Gewest draait op voor herstel Sint-Bernardsesteenweg

Van 2004 tot 2008 werd de Sint-Bernardsesteenweg, van de Silvertopblokken tot het Schoonselhof, heraangelegd. Maar kritiek op die nieuwe invulling was nooit veraf.

KDB

Een van de belangrijkste verzuchtingen van de lokale handelaars was het feit dat hun leveranciers zich op het fiets- of voetpad moesten zetten om zonder problemen te kunnen laden en lossen. Die praktijk leidde al snel tot heel wat verzakkingen in de straat. Volgens Antwerps gemeenteraadslid Mie Branders (PVDA+), die de kwestie aankaartte bij de bevoegde gemeenteraadscommissie, waren er begin dit jaar een 500-tal verzakkingen en losliggende stenen.

In het voorjaar duidde het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV), verantwoordelijk voor de gewestweg, alle punten aan met groene markeringen. “Die werden van april tot eind vorige week nagenoeg allemaal verholpen”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx. “Enkel aan de kruispunten zijn er nog verzakkingen, omdat de boordstenen daar uit een speciaal soort materiaal zijn vervaardigd. Maar ook daar worden de problemen snel opgelost. Die werden veroorzaakt door vrachtwagens die zich onwettig op het voetpad plaatsten. Zoiets is niet de schuld van de aannemer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER