Antwerpen krijgt groot 'Urban' festival op 11 locaties

Antwerpen krijgt er zaterdag 24 en zondag 25 september een groot Urban festival bij: Antwerp City Drops draait rond het beste van de Internationale Urban Scene, en vindt plaats op 11 locaties.

PH

Onder andere skaters, slackliners, graffiti-artiesten, freerunners, bmx’ers en breakdancers geven het beste van zichzelf. Maar ook marktjes, street art en dj’s zorgen voor een onvervalste urban sfeer.

Bmx’en op de Groenplaats, skaten op de Jordaenskaai en in Park Spoor Noord, biken op de Grote Markt, dancebattles in de Kammenstraat, marktjes afschuimen – op 24 en 25 september kan dat én nog veel meer op de elf verschillende locaties in de stad. City Drops draait rond urban sports, lifestyle en cultuur. Het is de feestelijke afsluiter van een zomer vol 'urban' activiteiten voor jongeren, die ook onder de naam City Drops worden gebundeld en een initiatief zijn van Stad Antwerpen en Fast Forward.

“Op elf verschillende vaste én pop-uplocaties in de binnenstad zullen sport-, lifestyle- en culturele activiteiten te beleven vallen. Het straatbeeld vormt het decor voor verschillende activiteiten en installaties. Zo ontdek je de stad Antwerpen en haar troeven op een verrassende én niet-alledaagse manier,” zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout.

Naar aanloop van het festival vinden er sinds mei in de hele stad al verschillende initiaties en demonstraties plaats en ook in de zomermaanden vinden er tal van activiteiten plaats. Zo komt de stad al in de juiste sfeer voor de apotheose eind september.

Het hele spektakel is gratis.

www.antwerpcitydrops.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER