© Archiefbeeld JDW

Raadslid kaart overlast straatmuzikanten aan

Gemeenteraadslid Wesley Doms (N-VA) heeft tijdens de jongste zitting de overlast van opdringerige straatmuzikanten aangekaart. Hij vroeg zich af welke maatregelen de stad Mechelen daar tegen neemt.

Sven Van Haezendonck

Doms doelt niet op gepassioneerde amateurmuzikanten die Mechelaars van hun muziek laten genieten en een kleine donatie in dank aanvaarden. “Wel de terrasschuimers die niet meer dan een minuut ‘muziek’ spelen en vervolgens op een opdringerige manier aanspraak maken op een vergoeding”, zegt het gemeenteraadslid.

Dat wekt volgens hem bij terrasjesgangers meer irritatie op dan sympathie. “Soms maken ze zelfs gebruik van kinderen om empathie op te wekken”, klinkt het. En dus wilde Wesley Doms weten welke controles de stad uitoefent om misbruik tegen te gaan.

Straatmuzikanten moeten in Mechelen over een toelating van de burgemeester beschikken. Bij klachten van overlast kan de politie muzikanten controleren, en nagaan of ze over zo’n vergunning beschikken. Het is ook verboden om te bedelen, door ze een opdringerige of agressieve wijze aan te klampen. Geen van beide behoort tot de prioritaire inbreuken. Overtreders krijgen dus eerst altijd een waarschuwing.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER