© Margo Tilborghs

Laatste zwemmarathon is historisch moment

Gisteren vond in zwembad De Vennen de allerlaatste zwemmarathon plaats. Een historisch moment, want in juni 2015 zal het zwembad de deuren sluiten. De jongeren lieten het gisteren niet aan hun hart komen en zwommen hun hart uit het lijf om de begeerde beker te winnen.

Margo Tilborghs

De scholenmarathon kaderde in de jaarlijkse Zwembaddagen en promoot de hele week, net zoals in de rest van Vlaanderen, de zwemsport. Toch zal het zwembad eind juni 2015 onherroepelijk haar deuren sluiten, tot spijt van vele Essenaren. Maar dat was de deelnemers van de zwemmarathon het minste van hun zorgen. Het aantal baantjes lag verrassend dicht bij elkaar, maar het was basisschool Mariaberg die met de grootste beker naar huis ging.

Langs de zijlijn stonden familie en vrienden te supporteren, maar ze hadden evenzeer bedenkingen en vragen bij de sluiting van het zwembad. “Ik heb een zoon en een dochter die hier komen zwemmen”, vertelt papa George (43). “We hebben geen idee waar de kinderen volgend jaar moeten gaan zwemmen. Naar mijn gevoel zou elke gemeente toch over een eigen zwembad moeten beschikken. Maar het is niet aan ons om daarover beslissingen te nemen.”

Petitie

“De sluiting is noodzakelijk. Het gebouw is oud en versleten. De nieuwe milieu- en gezondheidsnormen dwingen ons om nog meer aanpassingen uit te voeren. Het zwembad is financieel niet langer haalbaar voor de gemeente”, zegt burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V).

Lees het volledige artikel in uw krant van donderdag, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER