Xtc-bende mogelijk vrij door ontbreken handtekening in dossier

Na tien jaar dreigen zes mannen die beschuldigd worden van het maken van xtc, vrij te komen. Een document dat in 2005 niet ondertekend was, draagt nu plots toch een handtekening. Het hof van beroep zal de inkt en het papier onderzoeken.

osw

Twaalf leden van een drugsbende maakten maandenlang xtc-pillen in een labo in Houthalen. Uiteindelijk liep de bende tegen de lamp en in 2005 beval de onderzoeksrechter in Dendermonde een gerechtelijk onderzoek. De bendeleden werden eind 2012 veroordeeld. Ze kregen boetes tot 40.000 euro en gevangenisstraffen van een tot zes jaar opgelegd. Zes van hen gingen in beroep, met nu mogelijk de vrijspraak tot gevolg.

Advocaat Frank Scheerlinck merkte vorige week op dat het bevel van de onderzoeksrechter uit 2005 niet ondertekend was. Het parket kwam daarop gisteren aandragen met het originele document, dat was afgestempeld en ondertekend door de onderzoeksrechter. ‘Maagdelijk wit, zonder kreuk of scheurtje’, merkte Scheerlinck op.

Om alle twijfels weg te nemen vroeg Scheerlinck een deskundige aan te stellen om de inkt van de stempel en de handtekening te onderzoeken. Maar eerst wil het hof van beroep inzage in andere originele stukken van het dossier uit 2005, om de papiersoort en de verkleuring van de inkt en het papier te kunnen vergelijken. Dat zal op 2 december gebeuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen