© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wat als... je buurvrouw en (schoon)dochter een Emmy wint?

Wat als... je toffe buren hebt? Proficiat!” De geburen van Ruth Beeckmans (32) verwelkomden de actrice met een affiche op haar garagepoort in Schoten toen ze woensdag met de Emmy Award voor “Wat als?” thuiskwam.

KMa

Fier als een gieter zijn alle geburen op Ruth Beeckmans. De actrice woont samen met haar vriend Gary en hun dochtertje Charlie-Sue (bijna twee jaar oud) in een rijwoning in hartje Schoten, vlak naast Gary’s ouders Julie en Louis. Na het goeie nieuws dat het tv-programma ‘Wat als?’, waarin Ruth meespeelt, de internationale Emmy Award voor beste comedyprogramma in New York had gewonnen, kwam de geburen Ivo en Aleidis polsen bij Julie wat Ruth ervan zou vinden als ze de poort zouden versieren.

“Ik heb direct gezegd dat ze dat geweldig zou vinden, want Ruth is een hele spontane”, lacht Julie, die woensdag stond te blinken van trots op haar schoondochter.

Louis bewondert zijn schoondochter. “De mensen zien alleen de mooie kant, maar acteren is echt wel kei-hard werken. Soms moet ze om 10u ‘s morgens al bij de kapper in Kortrijk zijn. Onlangs moest Ruth om half zes ‘s morgens vertrekken en kwam ze pas om half drie ‘s nachts thuis.”

Ook in Wijnegem waar Ruths ouders Erik Beeckman en Chrisje Pypen wonen, werd de Emmy Award gevierd. “We zijn er ‘s nachts niet voor opgestaan, maar ‘s morgens hebben we direct de nieuwssites gecontroleerd”, vertelt papa Erik in zijn krantenwinkel in Berchem. Op de cover van alle Vlaamse kranten stond woensdag een foto van zijn dochter. “Fierder dan dit kan een mens niet zijn”, beschrijft Erik zijn eigen gemoedstoestand. “Zo’n Emmy is echt wel de hoogste onderscheiding.”

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER