© Belga

"Waar blijft de studie naar de overkapping van de Ring?"

In het regeerakkoord stond dat de Vlaamse regering een studie naar de overkapping van de Antwerpse Ring zou uitvoeren. Maar volgens Wouter Van Besien (Groen) wordt daar geen werk van gemaakt.

LM

“Sinds begin oktober probeer ik aan de weet te komen hoe het zit met het onderzoek naar de overkapping van de Ring dat de Vlaamse regering heeft beloofd”, zegt Van Besien. “Omdat ik in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement geen bevredigend antwoord kreeg van minister van Mobiliteit Ben Weyts, heb ik hem een schriftelijke vraag gesteld. Maar ook daar word ik niet wijzer van.”

Groen wil weten wanneer het onderzoek start, of het wordt uitgevoerd door een onafhankelijk studiebureau, of de Antwerpse bevolking erbij wordt betrokken en welke randvoorwaarden de minister bepaalt. Wat dat laatste betreft gaat het vooral om de vraag of het onderzoek zich al dan niet moet houden aan de keuze voor het BAM-tracé van de Oosterweelverbinding.

Weyts zegt dat hij met het oog op een voldoende breed draagvlak overleg zal plegen met alle partijen. Een eventuele overkapping is volgens hem afhankelijk van heel wat factoren: “De bouw- en verkeerstechnische haalbaarheid, de kostprijs, de verkeersafwikkeling op het onderliggende wegennet, de uitvoeringstermijn...”

Van Besien neemt hier geen vrede mee. “Op mijn vraag naar de timing krijg ik geen antwoord. Blijkbaar wordt de studie op de lange baan geschoven. Bovendien ziet het ernaar uit dat de Oosterweelverbinding hoe dan ook heilig en prioritair is. Alle mogelijkheden tot overkapping moeten in dat kader passen.”

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oosterweel