© BELGA

Charleroi en Kortrijk houden bordjes in evenwicht

Na het ontslag van Johan Walem pakte KV Kortrijk meteen een punt in Charleroi. Na een weinig hoogstaande partij werd het 1-1. De Karolingers staan wel vijfde maar maakten weinig indruk en lijken niet meteen klaar voor Play-off 1, de Kerels blijven in de middenmoot kamperen en hebben nog enkele punten nodig om veilig te zijn.

vml

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

KV Kortrijk

Mazzu verraste bij Charleroi en zette topschutter Perbet op de bank. Pollet kreeg Florent Stevance naast zich in de spits, Ndongala kreeg de voorkeur op Ninis. Bij Kortrijk werd deze week Johan Walem ontslagen na tegenvallende resultaten. Zijn vervanger ad-interim Belhocine deed geen zotte dingen in zijn eerste match als hoofdcoach. Pavlovic kwam wel in de ploeg en ook Marusic en Papazoglou stonden aan de aftrap, D’Haene begon op de bank.

Ondanks veel goede wil was de eerste helft was geen hoogvlieger. Beide ploegen sloegen te vaak het middenveld over en als er dan toch werd gecombineerd, lag het spel meermaals stil door kleine foutjes. Die resulteerden in drie gele kaarten en haalden steeds weer de vaart uit het spel. De kopbalgoal van Dessoleil op vrije trap van Saglik was één van de weinige hoogtepunten, met dank aan Kortrijk-doelman Keet die stond te zwemmen.

Aanvankelijk niet veel beterschap na rust. Integendeel, ook de thuisploeg begon de slordigheden op te stapelen. Aan goede wil geen gebrek bij de bezoekers maar ondanks 60% balbezit blijft kansen afdwingen ook onder Belhocine duidelijk een probleem. Iets voorbij het uur dan toch een grote mogelijkheid voor Kortrijk maar Rolland knalde vanuit het niets op de lat. Het was slechts een opflakkering want voorts hield Charleroi achterin makkelijk stand. Onder impuls van de Griekse invaller Ninis ging Charleroi op zoek naar de 2-0 maar het doelpunt viel dan toch verrassend aan de overkant: Mercier stond amper drie minuten op het veld toen hij de gelijkmaker binnen kopte: 1-1. KVK begon er zowaar in te geloven maar een zege zou te veel van het goede geweest zijn. Gigot pakte in het slot nog een tweede geel maar ondanks nog een grote kans voor Pollet bleef het 1-1.

In de stand klimt Charleroi voorlopig naar een vijfde plaats maar Genk en Zulte Waregem komen later nog in actie. Kortrijk staat negende maar is met amper zeven punten meer dan de rode lantaarn nog niet 100% veilig...

Opmerkelijk:

Drie minuten had invaller Mercier nodig om te scoren.

Belangrijkste fases:

6’ Stevance krijgt een botsende bal onder controle, wipt die over Pavlovic en haalt in de volley uit, strak maar over doel.

17’ GOAL! Saglik stuurt een vrije trap de box in, Dessoleil kopt over de uitgekomen Keet in doel. De KVK-goalie ziet er niet goed uit: 1-0!

20’ Balverlies achterin bij KVK, Stevance zet hard voor doel, Pollet probeert de bal achter het steunbeen in doel te deviëren, maar mist het leer.

22’ Marusic met de vinnige actie naar binnen toe, hij legt af op Rolland die aan de tweede paal De Smet vindt, maar dat is geen kopper en de bal zeilt over.

48’ Tomasevic zet zich door op links, zijn voorzet komt bij Papazoglou terecht die tussen twee zwart-witten naar de bal duikt, hij raakt die ook met de rug, maar zijn poging belandt naast doel.

60’ Tainmont met een scherpe voorzet vanaf de achterlijn, maar die gaat aan iedereen voorbij, Pollet komt net te laat om binnen te duwen.

63’ Papazoglou kopt een bal door tot op de borst van Rolland, die draait en haalt uit, mooie knal, pardoes op de lat, het had zomaar de gelijkmaker kunnen zijn, Penneteau kon er enkel naar kijken.

67’ Marusic vlamt vanuit een heel scherpe hoe richting doel, Penneteau speelt het veilig en zet er zijn vuisten tegen. De bal komt nog gevaarlijk terug in het spel maar wordt dan toch weggeruimd.

72’ Marusic controleert een lange bal met de borst, komt naar binnen en schiet hard, maar te centraal.

81’ GOAL! Kage zet zich door op links, zwiept voor, Mercier duikt voor N’Ganga naar de bal en kopt voorbij Penneteau: 1-1!

84’ Papazoglou kan de voorzet van Kage doen afwijken, niet voorbij Penneteau.

88’ Gigot tackelt de bal zuiver uit de voeten van Pollet, tweede geel is onterecht, maar wordt wel gegeven. Kortrijk met 10 verder.

92’ Pollet komt oog in oog met Keet maar krijgt de bal niet voorbij de doelman.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL