© EPA

Belgische bobsleemeisjes houden negende plek vast op WK

Elfje Willemsen en Sophie Vercruyssen zijn zaterdag in een tweemansbob negende geworden op de wereldkampioenschappen bobsleeën in het Oostenrijkse Igls. De Belgian Bullets eindigden op een negende en tiende plaats in de twee runs van de dag.

Na een zilveren medaille te hebben behaald op de Europese kampioenschappen vorig jaar in Sankt-Moritz (Zwitserland) en een zevende plaats op de wereldkampioenschappen vorig jaar in Winterberg (Duitsland) zijn Willemsen en Vercruyssen nu negende geworden op het WK in Igls (Oostenrijk). Ze eindigden op de tweede dag negende (53.76) en tiende (53.67), waardoor hun finale tijd (3:32.38) een negende plaats in het eindklassement opleverde. Dat was 2.23 achter het Duitse duo Anja Schneiderheinze/Annika Drazek. De regerende Europese kampioenen pakten hun eerste wereldtitel. Vorig jaar moest het duo op het WK nog tevreden zijn met een zilveren plak.

De Canadese olympisch kampioenene Kaillie Humphries (3:32.71) eindigde, met remster Melissa Lotholz, op de tweede plaats. De Amerikaanse titelverdedigster Elana Meyers Taylor (3:32.87) vervolledigde, met remster Lauren Gibbs, het podium.

An Vannieuwenhuyse en Loes Hubrecht (3:36.13) werden 17e en voorlaatste, Lien De Decker en Nel Paulissen (3:37.67) namen de rode lantaarn mee naar huis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten