Tiener plast in reservoir: 140 miljoen liter drinkwater gaat verloren

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bevoegde instanties uit het Amerikaanse Portland laten de volledige inhoud van een drinkwaterreservoir, ruim 140 miljoen liter, weglopen omdat een tiener in het water geplast heeft. De 'overreactie' op de vandalenstreek krijgt veel kritiek.

Michaël Temmerman

Bewakingscamera's filmden hoe een negentienjarige jongeman uit Portland woensdag in het water van het drinkwaterreservoir van Mount Tabor plaste. Zijn twee vrienden doen ondertussen een poging om over een hek te klimmen.

De vandalenstreek heeft de ordediensten ertoe aangezet om het hele reservoir te laten leeglopen. Ruim 140 miljoen liter drinkwater - het equivalent van 57 Olympische zwembaden - gaat daardoor verloren.

'Enorme verspilling'

Een 'grote overreactie en een enorme verspilling', luidt het bij critici. Een beetje urine in zo'n gigantische hoeveelheid water vormt dan ook geen enkele bedreiging voor de volksgezondheid. Daarbij komt ook nog eens dat dieren wel vaker eens een plasje doen in het reservoir.

'Onze klanten verwachten dat hun drinkwater niet opzettelijk vervuild wordt', reageert David Shaff van het Portland Water Bureau. 'De stad heeft trouwens op dit moment genoeg water, er is geen sprake van droogte.'

De drie tieners, van wie de namen nog niet bekendgemaakt werden, zijn alledrie aangeklaagd voor inbraak. Bij de negentienjarige kwam daar nog een aanklacht van wildplassen bij. De openbaar aanklager heeft nog niet beslist of de jongeren ook effectief vervolgd zullen worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen