Direct naar artikelinhoud

EO wil méér Knevel & Van den Brink nu P&W stopt

De EO gaat ook een gooi doen naar het tijdslot van Pauw & Witteman vanaf januari 2015.

Pauw & Witteman stoppen ermee. Tijd voor Knevel & van den Brink op het 'hoofdpodium'?Beeld ANP

EO-directeur Arjan Lock denkt dat Andries Knevel en Tijs van den Brink daar 'heel geschikt voor zijn'. Het duo vult nu al gemiddeld twaalf weken op de late avond van Nederland 1, vooral tijdens de vakanties van Pauw & Witteman, maar nu dat programma stopt, ziet de EO zijn kans schoon.

'Wij hebben een heel stabiel duo dat zich al jaren heeft bewezen', zegt Lock, die meer 'relevante weken' wil voor zijn eigen talkshow. De VARA mag nog tot eind dit jaar door met een soloshow van Jeroen Pauw, maar daarna ligt alles open.

Jinek zónder Pauw
De KRO-NCRV liet gisteren direct al weten vergevorderde plannen te hebben met een latenightshow voor Eva Jinek. Omroepdirecteur Rijssemus voegde daar wel aan toe dat een - deze dagen veel gesuggereerde - samenwerking met Jeroen Pauw dan 'niet voor de hand zal liggen'. Rijssemus: 'We willen geen Pauw & Witteman 2 maken'. Als Jinek het wordt, is het dus hoogstwaarschijnlijk zonder Pauw.

Nog jaren alleen verder
Jeroen Pauw liet gisteren in De Wereld Draait Door op zijn beurt weten dat hij en de VARA in principe nog jaren door willen met zijn eigen opvolger van P&W, maar dat de wetten van de publieke omroep nou eenmaal voorschrijven dat iedereen weer een kans maakt als een show stopt. De VARA is straks dus met 'Pauw' gewoon één van de vele gegadigden voor de latenight-plek.

De NPO verzamelt de komende maanden alle voorstellen van omroepen die vanaf het nieuwe jaar de plek van Pauw & Witteman willen innemen. De zendermanager hakt vervolgens in de loop van dit jaar de knoop door.

Pauw & Witteman stoppen ermee.Beeld anp