Duivenbond dwingt strengere gokregels af

© Frederik Buyckx

-De Koninklijke Belgische Duivenbond (KBDB) heeft de Kansspelcommissie weten te overtuigen strengere regels op te leggen aan Bingoal. Die ‘bookmaker’ start dit weekend met weddenschappen op duiven, zeer tegen de zin van de KBDB. Die vreest dat er te veel ruimte is voor gokfraude.

wer

‘We zetten Bingoal vandaag samen met de duivenbond, in de hoop dat ze het eens geraken over strengere regels’, aldus Marc Callu van de Kansspelcommissie. Ook hoopt de commissie dat Bingoal een ruimere compensatie vooropstelt voor de duivenbond, ‘vermits die fors investeert in de organisatie van zulke wedstrijden én in dopingcontroles’.

De allereerste weddenschappen op duiven dit weekend gaan wel gewoon door. ‘We beschouwen die als een experiment’, zegt Callu. ‘De Kansspelcommissie zal de controlemechanismen bestuderen. Meteen nadien volgt een eva­luatie door alle partijen. En als we als regulator van gokspelen vinden dat de resultaten té onbetrouwbaar zijn, zullen we ons beraden over de toekomst van weddenschappen op duiven.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen