© Sylvain Liekens

© Sylvain Liekens

© Sylvain Liekens

© Sylvain Liekens

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Scholieren verkennen buurtwegeltjes

De leerlingen van de twee lagere Broechemse scholen maakten een wandeling door de acht Broechemse trage wegen die ook wel gangetjes of kerkwegen worden genoemd.

Sylvain Liekens

Schepen van openbare werken Fernand Bossaerts (CD&V) nam de hele bende op sleeptouw. “We hebben die wegen een opknapbeurt gegeven. Sommige waren moeilijk berijdbaar en nu zijn ze geasfalteerd. We vinden die wegen niet alleen voor de scholieren belangrijk. Ook voor mensen die in een rolstoel zitten kunnen ze heel bruikbaar zijn.

Ze zijn maximaal twee meter breed en werden vroeger gebruikt om naar de kerk te komen. Vandaar dat ze ook kerkwegeltjes werden genoemd. In samenwerking met de Erfgoedraad hebben we ze allemaal een wit - groen naambord gegeven Voor de naamgeving werd geput uit de Buurtatlas van de Buurtwegen.”

Voor Minne en Jasmijn uit het zesde leerjaar waren de wegen bekend. “We gebruiken ze om naar school te komen of naar de Delhaize. We gaan volgend jaar naar de middelbare school maar dan kunnen we die wegen nog altijd gebruiken. Ze zijn nu wel makkelijker om in te fietsen want vroeger lag de weg altijd vol steentjes.”

De wandelaars mochten aan Den Boomgaard pauzeren met een drankje.

De wegen worden op zondag 15 oktober officieel in gebruik genomen omdat het dan de Dag der Trage Wegen is maar nu al vormen de wegen een veilige manier om in het dorpscentrum van Broechem te geraken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER