© Patrick Hattori

Bakker van beste brood ter wereld opent zaak in Wijnegem

De geplande opening van versmarkt Cru in Wijnegem geeft aan dat het ambitieuze woon-, kunst- en werkproject Kanaal van Axel Vervoordt en zonen nu in een stroomversnelling komt.

jaa

“Twintig van de 98 appartementen zijn intussen bewoond en 75 procent is verkocht”, leidt Dick Vervoordt ons door de steeds meer naar een woonbuurt evoluerende fabriekssite naast het Albertkanaal in Wijnegem. “Naast Cru verwelkomen we ook in het voorjaar van 2016 de Franse bakkerszaak Poilâne. Die staat terecht bekend als maker van het beste brood ter wereld. Die traditie gaat terug tot 1932."

"De Parijse bakker zal in Wijnegem zijn allereerste Belgische vestiging openen. Horecaspecialist Vinko Peppa krijgt carte blanche om in maart 2016 na de vele zaken die hij opstartte in Antwerpen, ook op onze Kanaalsite een restaurant te beginnen.”

Natuurlijk zal er op Kanaal ook plaats worden gemaakt voor de rijke kunst- en antiekcollectie van Axel Vervoordt. De bedrijfszetel is er al een tijd gevestigd. Verspreid over de site is er nu al heel wat hedendaagse kunst te bewonderen, maar die zal straks nog beter tot zijn recht komen in een echte galerie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER