© VIER

Kortessemse Rita (32) haalt dankzij ‘Rijden doe je zo’ eindelijk haar rijbewijs

De 32-jarige Rita Gemels probeerde al een tijdje haar rijbewijs te halen, zonder succes. Na meer dan 16 pogingen behaalde ze haar theoretisch examen. Maar haar praktijkexamen was ze nog niet gaan afleggen. Gisteren was in het Vier-programma ‘Rijden doe je zo’ te zien dat het haar nu toch gelukt is. “Ik was een hopeloos geval, maar nu heb ik toch al een maand mijn rijbewijs”, zegt ze trots.

Goele Tielens

Rita gaat goedgezind door het leven. “Dat is duidelijk in de aflevering, ik lach me telkens een breuk”, zegt ze. Maar dat zorgde voor veel gevaarlijke situaties op de weg. “Ik kreeg wel eens wat lessen van mijn stiefvader, maar hij zei: ‘Dit gaat niet werken’. Ik remde met links en moest de hele tijd lachen. Ik was gewoon een hopeloos geval. Daarna probeerde ik het nog met rijlessen, maar met die man klikte het niet”, vertelt ze.

Hoewel haar beste vriendin en moeder dienst deden als persoonlijke chauffeur vond ze dat het toch tijd werd voor haar rijbewijs. “Ik ben een alleenstaande moeder en ik wil leuke dingen doen met mijn dochter Lena, dat is moeilijk zonder wagen”.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer