© BELGA

Rechtbank neemt dossier-Boël in beraad

Voor de Brusselse familierechtbank zijn de pleidooien in het proces over het vaderschap van Delphine Boël afgelopen. Het Brusselse parket heeft zijn advies uitgebracht en de verschillende partijen hebben daarop geantwoord, waarna de rechtbank het dossier in beraad heeft genomen. Een datum voor het vonnis is niet vastgelegd maar de partijen vermoeden dat er ten vroegste begin december een uitspraak zal vallen.

tomas

Delphine Boël heeft haar wettelijke vader, Jacques Boël, en koning Albert gedagvaard omdat ze het vaderschap van Jacques Boël betwist en erkend wil worden als dochter van koning Albert. Ze wordt daarin gesteund door haar moeder, Sybille Selys de Longchamps. Jacques Boël heeft Delphine intussen onterfd en liet recent een DNA-test uitvoeren die uitwees dat hij inderdaad niet de biologische vader was van Delphine. In een kersttoespraak enkele jaren geleden gaf koning Albert toe dat zijn huwelijk met koningin Paola een crisis had doorgemaakt maar hij heeft Delphine nooit erkend als zijn dochter.

De advocaten van de verschillende partijen gaven na afloop van de zitting geen commentaar over de inhoud van de gevoerde debatten. “Alle partijen hebben hun zeg gedaan en de rechtbank heeft het dossier in beraad genomen maar een datum voor het vonnis is niet vastgelegd”, klonk het.

In principe moet de rechtbank binnen een maand haar vonnis vellen maar als die termijn overschreden wordt, heeft dat geen gevolgen. Meester Berenboom, advocaat van koning Albert, verwacht dat het makkelijk twee maanden kan duren voor de uitspraak valt. “Rekening houdend met het aantal argumenten dat aangebracht is en de omvang van de conclusies die neergelegd zijn, lijkt me dat een redelijke termijn”, zei de advocaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer