Nathalie Meskens: ‘Jaar lang hard gewerkt en niets verdiend’

Wie al eens last minute een tafeltje probeerde te serveren bij Yam Thai, het restaurant van Nathalie Meskens in Antwerpen, weet dat het elke avond stampvol zit. Toch hielden zij en haar man, acteur Jeroen van Dyck, afgelopen jaar niets over aan hun restaurant. Dat vertelde ze woensdagavond in het één-programma Volt.

tib

Meskens was te zien in het programma naar aanleiding van de invoering van de zogenaamde ‘witte kassa’, die vanaf 2015 verplicht wordt in horecazaken om zwartwerk tegen te gaan. Volgens Meskens, die zelf zo’n witte kassa heeft, is haar restaurant een goed voorbeeld.

‘Als de loonkost zo blijft, ben ik geen voorstander. Wij zitten elke dag vol, we hebben een leuk cliënteel dat hier elke dag komt en we komen er niet. Ik heb een mail gehad van onze boekhouder, we sluiten het jaar 2013 af met 0 euro voor onszelf. Gelukkig hebben Jeroen en ik een fatsoenlijk inkomen door ons werk in het theater en op televisie, anders was het na een jaar afgelopen met Yam Thai, zoals met zoveel restaurants’.

Volgens Meskens wordt de invoering van de witte kassa een ‘slachtpartij’ voor de horeca. ‘Er zullen zoveel jobs sneuvelen als de loonkost niet naar beneden gaat. We hebben het er zo vaak over gehad tijdens de verkiezingen, make it happen!’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen