Pakistaanse ambassade ontkent ontslag vader cricketspeler

© rr

De ambassade van Pakistan in ons land ontkent formeel dat de vader van de Pakistaanse familie die het land dreigt te worden uitgezet, ontslagen is. ‘Zijn contract is eind juli ten einde gelopen. Het gaat om een normale procedure. Alles is correct verlopen’, klinkt het.

aro

Alles begon met een misverstand rond de Pakistaanse cricketspeler Mohammad Asim Abbasi. Het federaal parket verspreidde vorige week een opsporingsbericht, nadat een Israëlische veiligheidsagent hem op beelden van afgelopen zomer in Brussel had gezien met een ‘jachtgeweer’ onder de arm. In werkelijkheid ging het echter om zijn cricketbat, die Mohammad Asim in zijn jas had gewikkeld zodat de bat niet nat zou worden.

Het verhaal kreeg afgelopen weekend echter een venijnige wending, toen duidelijk werd dat de Pakistaanse ambassade de werkgever van zijn vader had ontslagen. Tufail Khan Abbasi werkt al 27 jaar voor de Pakistaanse diplomatie, waarvan 4 jaar met zijn vrouw en hun 5 kinderen in de ambassade in België. Als gevolg van het ontslag moet de hele familie terug naar Pakistan. Zonder de job van de vader vervalt immers de verblijfsvergunning voor de hele familie.

Het parket, dat geschrokken was van de gevolgen van het opsporingsbericht, wilde de Pakistaanse ambassade maandag uitleggen dat er sprake is van een misverstand. Maar daarvan is volgens de ambassade niets aan, zo blijkt maandagmiddag. ‘Meneer Abbasi is niet door ons ontslagen’, klinkt het. ‘Zijn contract is eind juli, zoals voorzien, ten einde gelopen.’

Volgens de ambassade kreeg vader Abbasi al in maart een brief met de melding dat hij zich moest klaar houden om terug te keren naar de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. De Pakistaanse overheid had immers een vervanger voor hem gevonden.

‘Het gaat dus om een normale procedure’, klinkt het. Het toekomstige vertrek van Abbasi heeft niets te maken met de feiten die door de pers gelinkt worden aan zijn zoon. Alles is correct verlopen.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen