Direct naar artikelinhoud

Chaves wint Ronde van Lombardije, Gesink zevende

De Colombiaanse renner Esteban Chaves heeft de Ronde van Lombardije gewonnen, de laatste klassieker van het wielerseizoen. De renner van Orica BikeExchange was in een sprint in de straten van Bergamot medevluchters Rigoberto Urán en Diego Rosa te snel af.

Esteban Chaves, voorafgaand aan de start van de Ronde van Lombardije.Beeld afp

De Fransman Romain Bardet moest zijn medevluchters vlak voor de finish laten gaan en werd vierde. De Nederlander Robert Gesink kwam na 241 kilometer fietsen als zevende over de finish, op 1.24 van de winnaar.

Gesink liet zich als enige Nederlander goed zien in de wegens het naderende WK vervroegde editie van de 'Koers van de vallende bladeren.' De winnaar van de veertiende etappe van de laatste Ronde van Spanje ontsnapte uit het peloton en ging op jacht naar de Italiaanse koploper Damiano Caruso. Hij belandde uiteindelijk in een sterke groep met Chaves, Rosa, Urán, Bardet, Warren Barguil, Fabio Aru, Gianluca Brambilla en Alejandro Valverde. Wilco Kelderman, Tom Dumoulin, Wout Poels en Bauke Mollema gaven niet thuis toen de favorieten elkaar opzochten tijdens de beklimming van de Sant Antonio Abbandonato.

Gesink kon niet camoufleren dat hij nog af en toe problemen heeft met dalen. Hij raakte op achterstand en knokte zoch naar voren toen de weg van de zware herfstkoers weer naar boven leidde. Chaves, Urán, Bardet en Rosa hadden de andere favorieten echter al achter zich gelaten toen Gesink weer aansloot. Het viertal liet zich niet meer achterhalen. Rosa probeerde het nog met een laatste sprint, maar zag in de slotmeters Chaves voorbij snellen.