Nieuwe Ikea-buren voelen zich na één weekend al bedrogen

© sd

Het verkeer rond de nieuwe Ikea in Hasselt is zaterdag in een onontwarbare knoop geraakt. De ellende begon door een auto met pech. En dat op een dag in het eerste weekend na de opening.

dirk jacobs

De politie zette zaterdag in de vooravond de slagboom aan de Biezenstraat een tijd open. “We vreesden een verkeersinfarct en daarom hebben we de slagboom open gezet, zodat de mensen via die weg naar de Singel konden rijden”, zegt Dorien Baens van de Hasseltse politie. “Terwijl was gegarandeerd dat dat nooit zou gebeuren”, zegt buurtbewoner Robby Hendrickx. “Ze hebben ons bedrogen.” Ook zondag was er overrompeling.

De buren van de Witte Wijk zijn boos. “We hebben nooit moeilijk gedaan, we juichen de komst van Ikea toe, we gaan niet palaveren over de lichten die ’s nachts branden, maar als ze ons gegarandeerd hebben dat de slagboom alleen dient voor buren en bussen en dat hij nu bij de eerste calamiteit al als noodoplossing moet gaan dienen, dan hebben wij daar serieuze bedenkingen bij en voelen we ons belogen”, zeggen buurtbewoners.

Verzadigingspunt bereikt

“We hebben zaterdag in de late namiddag ons verzadigingspunt bereikt, ook op de parking”, geeft Ikea-woordvoerder Steven De Smet aan. “Zo’n overrompeling kan in principe maar enkele keren per jaar gebeuren.”

“Zaterdag ontstonden vooral bij het wegrijden problemen, door een combinatie van factoren. Het was al erg druk en er viel een auto in panne op de nieuwe toegangsweg. Bovendien kunnen volgens ons de lichten aan de N80 beter worden afgesteld. Onze mensen zijn gaan kijken en de tijd waarin het licht op groen bleef was in verhouding tot rood echt te kort, waardoor wegrijden niet meer lukte.”

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Limburg van maandag 8 februari

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen