Zien: koppel bouwt oude watertank om tot droomhuis

De Britse ingenieur Robert Hardy en zijn vrouw Ann kochten in 2008 een voormalig waterreservoir in Sidmouth, om dat vervolgens om te bouwen tot gezinswoning. De woning staat al enige tijd te koop en intussen is de vraagprijs gezakt tot zo'n 900.000 Britse pond, ofwel ruim een miljoen euro.

red

'Het was letterlijk een leeg waterreservoir', leggen de bewoners uit. 'De bovenkant was helemaal bedekt en rond. Watertanks worden vaak boven de grond gebouwd, maar bij dit exemplaar merkte je alleen een kleine heuvel op.' Op enkele plaatsen in het huis zijn nog steeds de originele muren van de watertank te zien.

Hardy voelde zich vooral aangetrokken tot de ongewone site van het Woolbrook Reservoir. 'Ik heb jaren aan woonprojecten gewerkt die middenin een veld werden geplaatst, ongelooflijk saai. Dit project had zoveel interessante aspecten: hoe ga je om het hoogteprobleem? En het licht?'

Het huis werd in 2012 een eerste keer te koop gesteld, toen nog met een vraagprijs van anderhalf miljoen Britse pond. Die is intussen al fors gezakt tot 895.000 Britse pond. Iemand interesse?