Eigenaar laat meer dan vijftig honden verkommeren

De inspectiediensten hebben in een huis in de Maasheide in Beringen 54 honden en 4 pups in beslag genomen. De dieren leefden in erbarmelijke omstandigheden in het woonhuis van de eigenaar. De dieren werden naar het noodasiel in Lommel gebracht.

Mireille MAES & Roger Vanhoudt

‘Ongezien, verschrikkelijk, nog nooit meegemaakt’, waren enkele reacties van de vrijwilligers die woensdagvoormiddag op vraag van de FOD Dierenwelzijn de honden in het Beringse woonhuis gingen evacueren. Aan de buitenkant zag het huis er een beetje onderkomen uit, maar niets wees op wat ze binnen zouden aantreffen.

‘De eigenaar was in een niet zo ver verleden nog hondenfokker geweest. Toen dat stopte, liet hij de honden gewoon doen. Dat de gevolgen desastreus zijn, behoeft volgens mij geen verdere uitleg’, zegt Johnny Laurent, asielverantwoordelijke in Lommel. ‘De honden hadden maandenlang gewoon hun gang gegaan in het hele woonhuis. Nooit werd er gepoetst. Zetels waren helemaal kapotgebeten, overal lagen uitwerpselen. De eigenaar leefde gewoon tussen de dieren.’

Lees meer in Het Nieuwsblad van vrijdag 27 februari

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen