Vermoedelijke moordenaar dreigt vrij te komen door procedurefout

Een van de verdachten van de moord op Johnny S. (45) uit Mortsel dreigt vrij te komen, omdat hij niet tijdig voor de kamer van inbeschuldigingstelling is verschenen. Het parket-generaal erkent dat er administratief 'iets foutgelopen is' en zoekt uit hoe dat kon gebeuren. De verdachte is echter nog niet op vrije voeten, want hij wordt momenteel nog voor een ander feit verhoord door de politie.

mtm

Het lichaam van Johnny S. werd op 9 november 2013 aangetroffen op de gaanderij van een flatgebouw aan de Frans Hensstraat op het Antwerpse Kiel. Hij had tijdens een vechtpartij op een feestje rake klappen gekregen. Er werden twee verdachten opgepakt, die nu intussen al vijf maanden in voorhechtenis zitten.

Een van hen had op 3 april beroep aangetekend in de gevangenis tegen de verlenging van zijn aanhouding door de raadkamer. De twintiger had dan normaal gezien binnen de vijftien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling moeten verschijnen, maar dat is dus niet gebeurd.

'Natuurlijk betreuren we dit. We onderzoeken hoe het is kunnen gebeuren, in het groot aantal bewegingen van dossiers van eerste aanleg naar beroep en omgekeerd. Hoe het nu verder zal gaan, daar wensen we ons voorlopig niet over uit te spreken', zegt Paul Van Tigchelt, woordvoerder bij het Antwerpse parket-generaal.

'Truc van de foor'

De verdachte heeft de gevangenis echter nog niet verlaten. Volgens een van zijn advocaten wordt hij momenteel verhoord over een ander feit uit 2012 of 2013. 'In die vijf maanden dat hij nu al in voorhechtenis zit, werd hij daarover nooit eerder ondervraagd. Ik vermoed dat hij donderdag voor de onderzoeksrechter wordt geleid, die dan moet beslissen of hij daarvoor aangehouden wordt. Het is duidelijk een truc van de foor om hem in de cel te kunnen houden', zegt meester Koen Vaneecke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen