Mathieu van der Poel: ‘Topfavoriet voor WK? Eén van de favorieten’

© PHOTOPRESS.BE

‘Er is maar één topfavoriet voor het WK en dat is Wout. Mathieu zit met een paar anderen in een groepje daarachter’, vertelde vader Adrie van der Poel in de zaterdagkrant. De 20-jarige Nederlander reageerde gisteren door op de eerste halve ronde na een hele wedstrijd solo naar de zege rijden in de GP die de naam van zijn vader draagt.

bram vandecapelle

Veldrijden op Sportwereld.be

‘Ik hoop dat ik in Tabor ook zo een goede dag heb’, waren de eerste woorden van Mathieu van der Poel na zijn solotocht in Hoogerheide. Die goede dag mogen we best catalogeren als een understatement. Na één ronde had de vorige maandag twintig jaar geworden Nederlander al een voorsprong van tien seconden op de achtervolgers. Ondanks een schuiver en kettingproblemen had hij aan de meet meer dan een minuut bonus op de nummer twee Wout van Aert, die hij voor het eerst dit seizoen kon verslaan bij de profs.

Als hij het al niet was voor Hoogerheide, bombardeerde de kleinzoon van Raymond Poulidor zich zeven dagen voor de regenboograce in Tabor tot de topfavoriet nummer één voor het WK. ‘Laat ons zeggen dat ik één van de favorieten ben’, nuanceert hij. ‘Nys, Pauwels, Meeusen en Van Aert kwamen vandaag niet in het stuk voor, maar hebben de voorbije weken ook hard getraind en pieken ongetwijfeld ook naar het WK. Misschien speelden sommigen wel verstoppertje, maar in zulke spelletjes heb ik absoluut geen zin.’

Ook vader Adrie doet niet mee aan het jaarlijkse geroezemoes in de aanloop naar het WK. In de zaterdagkrant laakte hij Wout van Aert, omdat die zichzelf niet als favoriet voor Tabor wilde outen. ‘Mijn vader had in se wel gelijk, maar is niet altijd even handig in het juist verwoorden ervan’, aldus Mathieu. Als hij zijn rol van favoriet kan inruilen voor de regenboogtrui, heeft vader Adrie een ander probleem. De Grote Prijs Adrie van der Poel zou dan wel eens snel kunnen wijzigen naar de Grote Prijs Mathieu van der Poel.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen