© blg

Antwerpse sterft in Schots politiekantoor

De Schotse politie onderzoekt de dood van een 58-jarige vrouw uit Wijnegem. Ze stierf donderdagavond in Glasgow nadat ze zich in brand had gestoken in een politiekantoor.

phu

De vrouw bezweek donderdagavond aan haar verwondingen in het Glasgow Royal Hospital. Gevolg van een onopgehelderde gruweldaad op 8 januari in Clydebank, een stadje in het westen van Schotland.

Volgens onze informatie woonde de vrouw daar al een tijdje. Ze werkte bij IBM in Greenock, maar zat volgens een collega al even depressief thuis. Die achtste januari stapte ze ’s ochtends het plaatselijke politiekantoor binnen. “Waarom ze daar precies was, is nog niet geweten”, zegt Matthew Miller van de Schotse politie. “Dat maakt voorwerp uit van een gerechtelijk onderzoek.”

De vrouw stak zichzelf in brand en werd met derdegraads brandwonden naar een ziekenhuis in Glasgow gevoerd. Daar bezweek ze aan haar verwondingen.

Buitenlandse Zaken is intussen op de hoogte gebracht en heeft contact met haar familie. Haar dood wordt niet als een verdacht overlijden beschouwd, maar gezien de ernst van de feiten is een Schotse onderzoeksrechter met de zaak belast.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer