Ondanks vakbondsactie veel volk voor eerste koopzondag in Brussel

Door het zonnige weer was de eerste koopzondag in Brussel een succes. Dat schrijft brusselnieuws.be. Doordat de Vijfhoek in Brussel is erkend als een toeristische zone, mogen winkels er eens per maand op zondag de deuren openen. Gisteren was de eerste dergelijke koopzondag.
(archieffoto)

Het was gisteren op de koppen lopen in het centrum van Brussel. Sinds kort is de Brusselse Vijfhoek erkend als toeristische zone en daardoor gelden er soepelere openingsuren. Daarenboven mogen de winkels één zondag per maand uitzonderlijk openen. Gisteren was de eerste dergelijke koopzondag en die was - mede door het zonnige weer - een groot succes.

De vakbonden zijn niet onverdeeld gelukkig met de regeling. "Zondagswerk heeft een impact op het privéleven van de werknemers, dat mogen we toch zeker niet negeren", zei Kristel Van Damme van de christelijke vakbond ACV gisteren nog. "Het heeft ook gevolgen voor de mensen die hier wonen. Dat brengt extra verkeer met zich mee." De bonden zijn erin geslaagd om het personeel van enkele grote winkels in het centrum te overtuigen om gisteren toch niet te werken.

De zelfstandigenorganisatie Unizo is niet gekant tegen de koopzondagen, op voorwaarde dat het er niet te veel zijn en dat de stad er genoeg reclame voor maakt.

Meest gelezen