© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

IN BEELD. Zwembad wordt tentoonstellingsruimte

Leo Lemmens (67) uit Dessel heeft zijn overdekt zwembad omgetoverd tot een grote tentoonstellingsruimte. Hij stelt er zijn eigen werk tentoon, maar ook dat van collega kunstenaars.

Saskia Van Gestel

In zijn zoektocht naar een nieuwe woning korter bij de scholen van zijn kinderen, stootten Leo Lemmens en zijn vrouw op een grote woning aan de Spinnerstraat in Dessel. “In ons vorig huis in Zandhoven, hadden we te weinig ruimte om een tentoonstellingsruimte in te richten”, zegt kunstenaar Leo Lemmens. “In Dessel stootten we dan op een woning met een grote tuin en een enorme veranda. De vorige eigenaar had hierin een zwembad en een bar laten aanleggen.”

Het zwembad werd toegelegd met houten balken en kreeg daarover een houten vloer. In de enorme ruimte die vervolgens ontstond, bracht Lemmens een dertigtal van zijn werken onder. “Als ik ooit geen tentoonstellingsruimte meer nodig heb, kan ik het zwembad nog steeds tevoorschijn toveren”, zegt Lemmens. “Maar dat zal de eerste jaren zeker niet gebeuren.”

Omdat de ruimte zo groot is, stelt Leo zijn omgebouwd zwembad ook ter beschikking aan andere kunstenaars. “Dit jaar heb ik de bekende beeldhouwer Jef De Cock uit Wijnegem uitgenodigd om enkele van zijn prachtige werken bij mij tentoon te stellen”, zegt Lemmens.

Leo stelt zijn tentoonstellingsruimte elke laatste zondag van de maand (nu zondag 29 mei) tussen 13 en 19 uur open voor het grote publiek. “Mensen mogen dan gratis komen zien naar mijn werken en die van Jef De Cock”, zegt de kunstenaar. “Ze kunnen een gezellige babbel slaan en krijgen ook een hapje en een drankje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER