© Bart Van den Langenbergh

Coalitie gaat door met nieuwbouw in Tempelhof

Het is de oppositiepartijen CDE-Vlim.be en Groen in Beerse op de gemeenteraad niet gelukt om de plannen voor een nieuw dienstverleningscentrum (NDC) in het park Tempelhof te laten herbekijken.

Bart Van den Langenbergh

De twee oppositiepartijen, die pleiten voor de renovatie van het bestaande gemeentehuis in de Bisschopslaan, vroegen donderdagavond de meerderheid van N-VA en Beerseplus om rekening te houden met de resultaten van de volksraadpleging, een werkgroep op te richten en de werkzaamheden voor het NDC stop te zetten. Maar alle meerderheidsleden ketsten de voorstellen van de oppositie af zodat de nieuwbouw opnieuw een stapje dichterbij komt. “De plannen voor het NDC betekenen voor ons een heel nuttig project en leveren de gemeente veel kansen op”, zei gemeenteraadslid Peter Helsen (N-VA).

De meerderheid legde op haar beurt het participatieproject voor de verdere invulling van de twee parken in het centrum ter stemming voor. Inwoners mogen op vier avonden in juni meedenken over hoe het park na de afbraak van het leegstaande gebouw ’t Gerucht, in combinatie met het NDC, er zou moeten uitzien. Voor de oppositie is dit traject slechts een doekje voor het bloeden. “Dit is een afleidingsmanoeuvre en de invulling van het park is niet actueel. Het schepencollege probeert hiermee zijn politiek vel te redden”, zei Joos De Meyer (Groen).

Ook Bart Craane (CDE-Vlim.be) reageerde scherp. “De mensen mogen meedenken over de randvoorwaarden maar niet over het hoofdgebeuren”, zegt Craane. De meerderheid hield toch voet bij stuk. “Het park is nu 30.000 vierkante meter groot en wordt nu niet optimaal gebruikt”, zei schepen van Financiën Hans Woestenborghs (Beerseplus).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER