© © VRT Jokko

Stoofvleesdag - Jeroen Meus kookt populairste gerecht volgens kijkers van 'Dagelijkse kost'

Stoofvlees-friet is dé Vlaamse klassieker. Althans voor de kijkers van 'Dagelijkse kost'. Dus riep Jeroen Meus zondag 1 maart uit tot nationale stoofvlees-frietdag.

Johan Van Baelen

De oproep om kijkers te laten stemmen op hun Vlaamse klassieker in de keuken kwam er naar aanleiding van de 1000ste aflevering van 'Dagelijkse kost' op één. Stoofvlees-friet won vóór witloof met hesp in de oven en steak-friet met sla en bearnaise.

“Stoofvlees kent een simpele bereiding”, zegt Jeroen. “Alles bijeen kletsen, opzetten en laten sudderen. Maar wel met het juiste vlees.”

Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat St.-Bernardus Abt 12 en Rodenbach het best passen bij stoofvlees. “Ik raad het de kijkers ook aan. Maar ik denk dat er veel bieren bij stoofvlees gaan. Thuis gebruikte ons moeder tafelbier van Piedboeuf.”

Vanavond om 19.35u bereidt Jeroen het stoofvlees in 'Dagelijkse kost' op één.

Lees meer over Dagelijkse kost en de Stoofvleesdag in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER