KV Mechelen rolt Genk helemaal op

KV Mechelen heeft een serieuze optie genomen op groepswinst in Play-off II door een ruime zege te boeken tegen Racing Genk. Het werd 4-0. De Genkenaars konden nooit een vuist maken en werd volledig van de mat gespeeld door Malinois.

Jens Van Den Mergel

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Mechelen

Genk

De topper in Play-off 2 was nog maar net bezig of Köteles mocht zich al omdraaien: Hanni haalde na twee minuten op aangeven van Joachim Van Damme hard uit en de bal verdween in de benedenhoek: 1-0. De bezoekers leken aanvankelijk niet aangeslagen, want twee minuten later kreeg Genk een goeie mogelijkheid via Benji De Ceulaer, maar hij zag zijn kopbal uiteenspatten op de lat. De Limburgers voetbalden heel slap en daar kon KV Mechelen na een kwartier opnieuw van profiteren. Veselinovic stond volledig vrij en kon ongestoord zijn twaalfde van het seizoen over Köteles binnenkoppen. Daarna speelde Mechelen rustig de eerste helft uit, Genk wist nooit een vuist te maken.

De troepen van Jankovic leken de wedstrijd na rust rustig uit te spelen. Op een kansje voor Van Damme na, gebeurde er in de tweede helft weinig tot niets. Tot Jens Naessens er in minuut 67 3-0 van maakte: hij kwam goed voor zijn man aan de eerste paal en devieerde een voorzet van Obradovic voorbij de kansloze Köteles. De lijdensweg voor Genk was nog niet voorbij. Tien minuten voor affluiten kreeg Mechelen een penalty en Anele rood, nadat Veselinovic over Anele struikelde en die laatste met een tweede gele kaart mocht gaan douchen. Veselinovic ging ook zelf achter de bal staan en probeerde het met een panenka. Die mislukte en via de paal belandde de bal in de handen van Köteles. Toch kon KV Mechelen er niet genoeg van krijgen: een voorzet van Obradovic waaide met een gelukje over Köteles binnen, de zware 4-0 eindscore stond op het bord.

Na een doelpuntenkermis Achter de Kazerne zette een sterk georganiseerd Mechelen zijn ambities in Play-off 2 kracht bij, een ontzettend bleek Racing Genk mag zijn Europese ambitie weer even in de kast steken.