© Photo News

Belaagde Mignolet krijgt steun van Peter Schmeichel

Het zijn niet de beste maanden van Simon Mignolet. Die ging volgens fans en sommige critici regelmatig in de fout de laatste maanden. Ex-doelman en Manchester United-coryfee Peter Schmeichel kan daar niet mee lachen. ‘Karaktermoord’, zei de Deen kwaad op BBC.

maj

Liverpool presteert dit seizoen ondermaats. De vertrokken Luis Suarez wordt niet bepaald adequaat vervangen door Mario Balotelli en de verdediging lekt als een zeef. Ook Mignolet deelt in de miserie. Hij ging volgens sommige fans en critici meermaals in de fout, al blijft coach Brendan Rodgers achter hem staan.

Vooral de kritiek van Jamie Carragher en Gary Neville op de prestatie van Mignolet in de derby tegen Everton schoot bij Schmeichel in het verkeerde keelgat. Phil Jagielka maakte toen in de slotminuten gelijk met een fantastisch schot (bekijk de goal hier ). ‘Had Mignolet kunnen hebben’, oordeelde Neville. ‘Dat is karaktermoord op Mignolet’, aldus Schmeichel op BBC. ‘Ik denk dat hij het helemaal niet slecht gedaan heeft. Het is heel moeilijk om op het veld te komen als je weet dat iedereen aan de woorden van Neville en Carragher denkt. Als ik kijk naar de goals die hij al slikte vraag ik me af wat je in ’s hemelsnaam verwacht. Wil je echt dat hij elke bal die op hem afkomt redt? Het schot van Jagielka was gewoon heel, heel goed getrapt. Wat toen gezegd werd over Mignolet, was maar kleintjes. En hoe kan iemand die zijn hele leven rechtsback was oordelen hoe een doelman staat?’

Neville reageerde via Twitter trouwens al op de woorden van Schmeichel. ‘Haha! Elke keer als een doelman wordt bekritiseerd is dat een persoonlijke aanval! Hij maakte een fout, zet je erover!’ Schmeichel is nochtans niet de minste: van 1991 tot 1999 stond hij tussen de palen van Manchester United. Hij won er vijf keer de Premier League, drie keer de FA Cup en één keer de Champions League. Hij speelde ook nog voor Sporting Lissabon, Aston Villa en Manchester City.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal