BUNDESLIGA. De Bruyne op tweede plaats, Bayern speelt gelijk

Op de negende speeldag heeft Wolfsburg een belangrijke overwinning beet. De ploeg van Kevin De Bruyne en Junior Malanda wonnen met 3-0 van Mainz en komen de top-drie binnen. Borussia Dortmund heeft alweer niet kunnen winnen. De Borussen gingen met 0-1 onderuit tegen Hannover 96, goed voor hun zesde nederlaag van het seizoen. Borussia Mönchengladbach en Bayern hielden elkaar in evenwicht met een 0-0 gelijkspel.

Wolfsburg kan een perfect rapport voorleggen sinds het verlies tegen Hertha Berlijn eind september. De ploeg van De Bruyne en Malanda won voor de vierde match op rij en springt zo naar een gedeelde tweede plaats, ze doen het met zeventien punten even goed als Hoffenheim. Tegen Mainz scoorde Naldo in de eerste helft, Perisic en Caligiuri na de rust. Junior Malanda tekende voor de assist bij de 3-0, hij bracht de bal voor naar de tweede paal, waar Caligiuri niet kon missen.

De topaffiche van de negende speeldag was Borussia Mönchengladbach - Bayern Munchen, of de nummer twee tegen de nummer één. In een stevige partij hield een stug Mönchengladbach ‘Der Rekordmeister’ op een 0-0 gelijkspel. Bayern had het helemaal niet makkelijk tegen Mönchengladbach, dat enkele goede kansen versierde. Het was echter Bayern dat de eerste kans kon doen optekenen, een krul van Alaba strandde op de paal en een afgeweken schot van Lewandowski ging net naast. Het was Manuel Neuer dat het meeste werk had, de goalie van Bayern hield zijn ploeg recht in de tweede helft. Vooral zijn reflex op een vrije trap van Raffael was matchbepalend. Thorgan Hazard viel in in de 90e minuut. Wolfsburg is zo de winnaar van het weekend. Nog een opvallende statistiek: Bayern hield al zeven wedstrijden de nul in Duitsland, dat lukte hen niet meer sinds 2001.

Dortmund won deze week nog makkelijk van Galatasaray in de Champions League, maar in de nationale competitie loopt het grondig fout. Hiroshi Kiyotake bezegelde op het uur het lot van Dortmund en schonk Hannover 96 een belangrijke 0-1 zege. Hannover eindigde de match nog met tien na rood voor Ceyhun Gülsalem. Dortmund blijft zo steken op amper zeven punten en verloor al zes keer.

Frankfurt en Stuttgart maakten er een doelpuntenfestival van. Frankfurt kwam 1-0 voor via Alexander Madlung, maar Stuttgart haalde de rust met een 1-2 voorsprong na twee goals van Martin Harnik. Christian Gentner maakte er 1-3 van maar toen was de tijd van de thuisploeg gekomen. Via Alexander Meier, Stefan Aigner en opnieuw Madlung kwam Frankfurt 4-3 voor. Stuttgart bezorgde de thuisfans echter nog een zware kater. Timo Werner en weer Gentner schonken de bezoekers alsnog een 4-5 zege.